Guide til rensning af vaskemaskine

Vaskemaskinen er en flittig medhjælper i hverdagen til at levere rent tøj til dig og din familie. Men sommetider glemmer folk at vaskemaskinen også selv skal have en rengøring fra tid til anden, så her er lidt tips, som man skal være opmærksom på.

Tid til rens

Der er forskellige måder at se på, om det er ved at være tid til en dybere rengøring af din vaskemaskine, hvor en af de tydlige er, hvis tøjet begynder at lugte jordslået eller muggent. Derudover kan det også forekomme at der løber vand ud foran eller bagved. Her kan det både være et tegn på manglende rens, eller der er nogle reservedele som skal udskiftes. Derudover kan der også samle sig kalk eller anden form for snavs i sæbeskuffen eller andre steder i maskinen.

Indvendig og udvendig rengøring

Den udvendige rengøring har ikke som sådan noget med, hvor godt vaskemaskinen renser dit tøj, men derfor skal den stadig renses udvendig som så meget andet, hvilket nemt kan klares med en tørring med en klud. Sæbeskuffen kan også klare en tur med en klud, da der her også ofte samler sig snavs, sæbe, kalk og andre ting som mange gerne vil undgå for at få sit tøj dejlig rent. Guide til rens af vaskemaskine kan hjælpe dig med at skabe indblik i, hvilke dele du skal være opmærksom på at holde rene og hvordan.

Til den indvendige rensning kan man prøve med afkalkning, da det hjælper med at fjerne den kalk, som kan være svær og se, og som kan gøre at tøjet ikke renses optimalt i tromlen. Hvis man ikke har afkalkningsmiddel kan citronsyre eller eddikesyre også anvendes til samme formål. Husk at trevlesien også skal rensen sommetider, da der her samler sig snavs og andet fnuller og ting som man kan have i glemt i lommerne.