Guide: sådan lægger du din nye terrasse selv

Hvis du er haveejer, er en af de helt store fornøjelser at kunne sætte sig udenfor på terrassen på en varm sommerdag for at nyde solen og det gode vejr. Det er på samme måde fantastiske at have muligheden for at invitere venner og familie på besøg til grillaften på terrassen, hvor den gode stemning hurtigt vil komme til at flyde, hvis vejret er godt og maden er god.

Men for at du virkelige kan komme til at nyde live på terrassen, skal du naturligvis have en terrasses, som er lækker og indbydende. Derfor kan du med fordel opgradere den gamle terrasse, hvis fliserne er blevet triste at se på, fordi de enten er algebelagte, revnede eller ligger ujævnt.

Det er heldigvis nemt at lægge ny terrasse, og du kan sagtens klare det hele selv gennem få simple skridt.

Det hele starter selvfølgelig med, at du skal vælge de rette fliser. Du kan eksempelvis vælge de klassiske 40×40 fliser i beton, som giver et stilren og pænt look til enhver terrasse.

Det vigtige underlag

Når der skal lægges ny terrasse i haven, er din vigtigste opgave at få alle dine flotte fliser til at ligge lige. Det kan du kun gøre ved at have det helt rette underlag, som vil holde fliserne godt på plads i al slags vejr og mange år frem.

Et godt underlag under dine 40×40 fliser består af:

  1. Start med at lægge et lag af bundsikringsgrus på minimum 15 cm
  2. Herefter skal du lægge et lag af stabilgrus på minimum 12 cm
  3. Et afretningslag af sand med en tykkelse på 2-4 cm

Husk at komprimere alle lag godt, så alt er pakket godt sammen, og så underlaget ikke har mulighed for at give sig. Når der er styr på underlaget, kan du lægge dine fliser på det afrettede sand.