Guide: Gode tips til nybyggeriet

Mange danskere kaster sig ud i at bygge deres drømmehjem. Vil du med på vognen, så er der flere tiltag, du som nybygger med fordel kan indtænke fra byggeriets begyndelse. Inspirationen finder du herunder.

Gode forudsætninger for et sundt indeklima

Det er en fordel med et hus, som fra starten har de bedste forudsætninger for et godt indeklima. Det er eksempelvis praktiske løsninger som ventilation, energikilder og isolering af dit hjem, som du bør overveje og tænke ind, når du skal gøre drøm til virkelighed.

Energikilder: Luft til luft varmepumpe og solceller

Det er derfor en god idé at tænke over, hvordan du får nogle gode løsninger til fx el og varme. En god opvarmning af dit hjem er vigtigt. Få en miljøbevidst opvarmning med en varmepumpe. Læs mere om luft til luft varmepumper ved at trykke på linket.

Rundt omkring på mange hustage ser du solceller, som opfanger og benytter solens stråler til energi. Er du ikke til de helt klassiske solceller, som ligger ovenpå dit snart nylagte tag, men er du alligevel fan af idéen om at være selvforsynende? Så kan du vælge at få lagt tagsten med indbyggede solceller i dele af eller hele taget.

Du kan også vælge at gå med et energiselskab, som forsyner dig med energi fx fra vindmøller eller vandkraft.

Overvej dit materialevalg

Du kan med fordel se dig om efter de rigtige byggematerialer til dit hus, garage og skur. Dit materialevalg spiller ind på husets design lige fra husets tag og vinduer til facadebeklædningen. Vælg derfor nogle materialer, du synes om til både det indre og ydre. Husets tag, vinduer og facadebeklædning til tapet, Hvilke materialer skal selve huset bygges i? Skal bordpladen være af marmor eller træ? Skal du have gulve med fliser? Hvilket inventar skal du have?

Det bugner med muligheder – hvilke vælger du?