Gør terrassen til et rart sted at opholde sig

Af din-nye-bolig - 23 Nov 2021

For mange handler det første skridt i en given bolig-situation om at blive glad for det indre. Har du først fået skabt et hjem indendørs, handler det om også at gøre de udendørs arealer beboelige og behagelige at opretholde sig i. Det kan for eksempel være ved at begive sig i kast med den hyggelige indretning af terrasse eller blomsterbede.

Terrassen skal være behagelig i alle typer vejr

For at få mest muligt ud af din terrasse og dine udendørs arealer generelt, handler det om at gøre det til et rart sted at være, uafhængigt af vejr og lignende forhold. Leder du efter simple og gode løsninger, der kan gøre terrassen til et rart sted at være, kan du for eksempel tage et kig på nedenstående liste med punkter til inspiration:

  • Der er få ting så generende som skarp sol i øjnene, når man prøver at nyde en rolig sommerdag udendørs. Med de rette store parasoller af forskellig type kan du gøre det nemt at skærme for solen. Samtidigt kan den rette parasol give en del hygge og fleksibilitet.

  • Vind kan også være en ærgerlig faktor, og mange terrasser er desværre alt for vindblæste. Kom for eksempel dette problem til livs med det rette læhegn.

  • Vil du gerne skabe behagelige udendørsarealer, bør du også tænke komfort ind. Vælg havemøbler som er behagelige at sidde i, men som ikke har for store krav til vedligehold.

Også planter er en vigtig del af det udendørs

Når du er i gang med det udendørs projekt, er det svært at komme udenom planter, træer og andre lignende elementer. De kan være med til at skabe et smukt åndehul, som passer til dine præferencer. Vælg for eksempel planter, der blomstrer forskellige tidspunkter i løbet af sæsonen, og sørg for at overveje graden af vedligehold, som de kræver.