Gør dit hjem personligt

Har du svært ved helt at se dig selv i dit hjem som det ser ud lige nu? Selvom hvide vægge gør noget positivt for oplevelsen af forskellige rums størrelse, så kan det for nogle godt komme til at virke for sterilt og kedeligt, og det kan være svært at skabe nye indtryk i indretningen, når alle væggene går i et med hinanden. Hvis du i tillæg endda har hvide lofter og lyse gulve bliver det hele hurtigt meget ensformigt, og så kan det være rart med noget, der kan friske det hele lidt op.

Hvis du vælger at male en enkelt væg i en anden farve, kan du på kort tid skabe en helt anden oplevelse af rummet. I en spisestue kan det for eksempel være den væg, som spisebordet står op ad. Når man sidder ned, vil resten af rummet stadig fremstå stort og lyst, men der vil være noget kontrast til at skabe liv.

Sørg for at have den rigtige maling

Hvis du vælger selv at kaste dig ud i et projekt med at male, uden at have hyret en professionel maler, så er det enormt vigtigt at have den rigtige maling. Hvis badeværelset skal males, kan almindelig vægmaling ikke slå an, og der vil være behov for at benytte en maling, der er udviklet specielt til vådrum, hvor der er en anderledes tørretid, og hvor fugten, der konstant er at finde i rummet, kræver, at malingen har en anden modstandsdygtighed.

Når du maler, er det vigtigt at have grundet med en primer først. Det giver den efterfølgende maling noget at binde sig til, så det bliver nemmere at få til at dække, og det gør, at der ikke skinner rester af tidligere maling igennem, heller ikke når solen sender stråler ind og skinner direkte på området og afslører potentielt tyndt malede områder.