Gør dine møbler splinternye!

Du har lige været nede i genbrugen og fundet den mest fantastiske lænestol. Den er lige din stil, har alle de ting, som du søger, men betrækket er slidt. Du tænker, hvor er det bare ærgerligt. Det ville have passet så fantastisk derhjemme. Den havde måske til og med kunne ændre hele dit liv, men nu er den altså bare i så ringe stand, og så kan det også bare være lige meget. Men stop en halv mester, du kan selv polstre den om! Du kan faktisk polstre mange ting om, og dermed altid følge de nye trends, sørge for tingene passer sammen og skille dig ud. Følg trinene nedenfor og så kan du ompolstre din gamle lænestol helt selv!

  • Første skridt kan være en dræber, men når det er gjort bliver alting lettere. Du skal fjerne det gamle slidte og triste betræk fra din stol. Fjern hæfteklammerne fra betrækket og vær forsigtig, når du tager betrækket af, du kan nemlig bruge det til at måle det nye stof op med.

  • Nu skal du strippe træet på møblet. Rengør alle overflader og slib dem dernæst. Når de processer er overstået afrunder du med at give træet en omgang olie.

  • Klip nu de dine stofstykker ud til stolen. Lav skabeloner ud fra det gamle stof og klip efter det.

  • Sørg for at genfylde de steder på lænestolen, hvor der førhen var vat. Som eks. armlæn og sæde.

  • Når stof stykkerne er klippet færdig, skal du hæfte dem fast på stolen. Start med at klipse fra midten af stoffet og ud til enderne. Gør du det sådan undgår du nemmere løse ender og at stoffet bliver trukket skævt.

  • Når du har hæftet færdig, skal du kigge på, om der er noget overskydende stof der hænger fra stolen. Hvis du finder det, så klipper du det af og så er stolen ompolstret.

  • Er du helt på bar bund og har brug for nogle illustrationer, så gå evt. på Youtube og find en video, der kan guide dig.