Gør græsset grønnere i din egen have

Af din-nye-bolig - 19 Oct 2021

Synes du godt, din have kunne trænge til en opdatering? Måske kigger du altid efter naboens græs, der bare ser lidt grønnere ud, eller også vokser dit eget bare ikke helt, som du godt kunne tænke dig. Der er heldigvis mange ting, man kan gøre ved en have, der ikke er helt i vinkel. Der findes rigtig mange mennesker, som har specialiseret sig i at designe haver, så de kan passe lige til din stil, men du kan også sagtens eksperimentere selv.

Noget af det, du kan prøve at kigge på, er højbede omgivet af udendørsfliser, hvor du skaber en lille, eksotisk terrasse med de blomster og planter, du godt kunne tænke dig. Fliser er nemme at holde, og hvis du får lavet et ordentligt dække under, slipper du også for at skulle fjerne ukrudt mellem dem, når det bliver sæson for, at alting gror.

Find det rigtige græs

Ligesom der findes mange forskellige æblesorter eller tusinder af blomster, er der også forskellige sorter af græs, og det er garanteret ikke dem alle, du er bekendt med. Det er de færreste. Ikke desto mindre vil du få brug for græsfrø i god kvalitet, hvis du vil give din plæne den helt store omgang, og så kan det godt betale sig at finde noget, der passer lige til dine behov. Det er vigtigt at du kigger på, hvilken jordtype, der er i din have, samt hvilke forhold, det kommer til at leve under.

En have skal gerne være en oase, du kan bruge timevis i. Til sommer bliver du taknemmelig for, at du har et sted, hvor ungerne kan spille bold, du kan nusse om planterne, og I kan sidde på terrassen og bare nyde, at det er godt vejr. Lange aftener på terrassen er noget af det skønneste, der skal nydes med god mad eller et glas vin.