Gør din lejebolig personlig med DIY-projekter

Af Kevin - 18 Jan 2023

Er du lejer, kan det være svært at gøre din bolig personlig. Det er mere reglen end undtagelsen, at en udlejer ikke har lyst til, at du maler væggene tyggegummipink. Når du finder den perfekte bolig til leje silkeborg, hvor der allerede er lidt luft i huslejepriserne og frihed til at bruge lidt af lønnen på andet og mere end faste regninger, så kan du ved hjælp af enkle DIY-projekter skabe personlighed i dit hjem.

Skab et hyggeligt hjem i din lejebolig

Når man bor til leje, vil man som regel gerne have mest muligt ud af det rum, som man har til rådighed. Det gælder garanteret også dig. Væggene er som regel altid hvide i lejeboliger. Derfor kan du bruge farverige gulvtæpper eller puder til at give lidt farve og kontrast. En ny DIY-trend er at tufte. Så måske skal du i virkeligheden bare tufte dit eget smukke tæppe til formålet?

DIY projekter til at personliggøre din lejebolig

Der findes utallige DIY-projekter og hacks til boligen. Du kan bruge timevis på Instagram eller Pinterest for at finde den helt rigtige ide. For eksempel kan du bruge træplader til at lave hylder eller borde, som du derefter maler i farver der matcher resten af indretningen i dit hjem. Du kan også bruge træplader til at lave rammer til billeder, plakater eller andre ophæng, som du gerne vil have på væggene. Den sværeste disciplin er at vælge netop det projekt, du vil finde underholdende.

Giv din lejebolig et grønt touch med planter

Planter er det grønne hjerte i enhver lejlighed. De kan stå i alt fra små krukker, som du sætter i dine vindueskarme til større potteplanter i gedigne potter, som du kan placere i hjørner af rummet. Planter har den fordel, at de ikke kun giver en æstetisk glæde og farve til rummet. De renser også luften i rummet. Måske har du allerede en yndlingssukkulent, som du ikke kan undvære. Hvis ikke, kan du overveje nogle atypiske potteplaner fra urtehaven. Eksempelvis kan du godt dyrke lavendel indendørs. Den lille plante dufter selvfølgelig vidunderligt og er ren aromaterapi. Derudover er den også elegant med sin høje stængel og fine lilla blomst. Uanset hvilken type plante du vælger, så husk på at holde øje med dens plejebehov – det betyder selvfølgelig vanding og solskin!

Ved at lave DIY-projekter skaber du et hjem med personlighed og hygge. Bare det at have planer i krukker kan være med til at skabe en følelse af ejerskab. Du skal nemlig have det godt, der hvor du bor.