Gode råd til opsætningen af dit akvarie

Af din-nye-bolig - 23 Feb 2022

Har du lige købt et akvarie, som du skal have op at køre? Så kan jeg heldigvis fortælle dig, at du er kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive præsenteret for nogen vigtige aspekter, som er vigtige, du tager stilling til, når du skal opsætte dit nye akvarie.

Hvor meget ved du i forvejen?

Det er selvfølgelig ikke underordnet, hvor meget du ved i forvejen. Hvis dette er dit første akvarie, er det ikke sikkert, at du har den store viden omkring, hvad der er rigtigt eller forkert at gøre i starten.

Hvis du har haft akvarie før, ved du sikkert godt, hvordan du skal gribe opsætningen an og kender til de forskellige begreber. Det kunne for eksempel være en eheim pumpe. En EHEIM Pickup pumper til dit saltvandsakvarie er noget, du kan finde ved at benytte dig af linket.

Placeringen af akvariet

Det første – og vigtige – aspekt er, at dit akvarie skal placeres fuldstændig i vatter. Det gælder både i forhold til længden og bredden. Det er essentielt, at akvariet er placeret i vatter, da et ’skævt placeret’ akvarie kan vride sig med tiden.

Det kan i sidste ende med, at akvariet bliver utæt, fordi fugerne ikke længere kan holde tæt, da fugerne kompenserer for den ekstra vægt, de bliver udsat for. Det kan også ende med, at glasset sprænger til sidst, hvis der ikke bliver gjort noget ved problemet i tide.

Skab en sund bakteriekultur

Når du opsætter dit akvarie, er det rent og uden bakterier i starten. Men det er vigtigt, at du så hurtigt som muligt får etableret en sund bakteriekultur, da denne er nødvendig for dine fisks trivsel og overlevelse. Der findes forskellige kunstige bakteriekulture, som du kan købe, hvis du ønsker at klare denne proces uden de store problemer.