Giv lys til hver en krog i dit hjem

Lys er uhyre vigtigt i enhver bolig. Det kan bringes ind i hjemmet helt naturligt ved store vinduer, men om aftenen når solen er væk, er det lampernes funktion, der skal skabe lys. Det giver sig selv, at der er brug for lys i boligen for, at man kan se hinanden og se, hvad man foretager sig. Lys gør også en stor forskel for indtrykket af hjemmet. Et rum kan virke større og mere indbydende, hvis det er oplyst korrekt. Derfor må du ikke glemme de små kroge i dit hjem, som ikke får tilstrækkelig belysning. Denne artikel vil give nogle bud på hvilke typer lamper, som du kan overveje at anskaffe for at give lys til hele dit hjem.

Lampen til sidebordet

I stuen er det meget normalt at have et sidebord til enten sofaen eller lænestolen. Hvis der ikke i forvejen står en bordlampe på sidebordet, så er det værd at overveje, om der mangler en her. En lampe til sidebordet kan give mulighed for at benytte din sofa eller lænestol til en læsekrog. Det vigtigste ved en læsekrog er netop, at der er tilstrækkeligt med lys, så man sikrer, at man ikke få ondt i øjnene, men der læses. Hvis sidebordet ikke er stort nok til en lampe, så kan en standerlampe bag bordet også give samme effekt. 

Lys på skænken

En skænk er et nyttigt møbel, da det kan opbevare en masse ting, som man gerne vil gemme væk samtidig med, at man kan have noget stående på den og vise det frem. Her vil en bordlampe eller små pendler også gøre gavn, så de ting, som man har stående på skænken, bliver belyst og præsenteret. En pæn lampe med en særlig lampefod eller lampeskærm kan også slå to fluer med et smæk ved at være både en pyntegenstand og en praktisk genstand på samme tid. 

Belys dine hjørner

Hvis du har et større rum, så er det ofte midten af rummet, som tager al opmærksomheden, da det er her, hvor der er den bedste belysning. Hvis du vil have et rum til at virke større, så kan du med fordel sørge for, at der er nogle lamper, som giver lys til hjørnerne. Det kunne eksempelvis være en standerlamper, der kan stå på gulvet og lyse krogen op. Der er generelt mange muligheder, når det kommer til lys og lamper, så det er bare med at prøve sig frem.