Giv et gammelt bord nyt liv med nye bordben

Et af de nemmeste måder at tilføje nyt liv til din indretning er ved at give et gammelt spisebord eller sofabord nye ben. Dette er en relativ simpel proces, som kan give det gamle bord et helt nyt look. Der findes et stort udvalg af bordben, og det kan være svært at vide, hvilke man skal vælge. Bliv klogere her.

Undersøg, hvilke typer bordben der findes

Der findes mange forskellige typer bordben, som man kan vælge imellem. Et træbordben passer godt til massive bordplader og er et klassisk valg, som giver bordet et naturligt udseende.

Bordben i metal har et mere moderne og stilfuldt udtryk, og hvis man har en planke bordplads kan man for eksempel vælge krydsbordben i stål, som giver et industrielt udseende.

Det er ikke nok at tænke over det æstetiske, man skal også overveje benenes højde og styrke. Det er vigtigt, at benene er robuste nok til at holde bordet i en stabil position og har den rette højde, så du sidder optimalt ved bordet.

Giv et gammelt bord en rustik stil med den rigtige type ben

Et af de bedste måder at give et gammelt bord en rustik stil er ved at skifte benene ud. Man kan også overveje at male benene i forskellige farver for at give bordet lidt ekstra liv. Dette vil ikke blot give bordet et unikt udtryk, men det vil også skabe en interessant kontrast, hvis man har et mere stilrent hjem.

Uanset hvad man vælger, er det vigtigt at huske på, at valget af ben skal matche med resten af indretningen i rummet, således det ikke virker forstyrrende i forhold til resten af møblerne, medmindre det netop er det udtryk, du går efter.

Er der andre måder at give et gammelt bord nyt liv på?

Der er flere måder at give et gammelt bord nyt liv på end med nye ben. Først og fremmest kan man overveje at male det gamle bord i en helt ny farve. Dette kan være en god måde at skabe et helt nyt udtryk, og det behøver ikke kun at være en ensfarvet farve, man kan eksperimentere med forskellige nuancer af samme farve eller måske endda lave et flot mønster.’

Endelig er det også muligt at ændre overfladen på bordet ved hjælp af slibning eller lak.

Hvis man gerne vil give et gammelt bord nyt liv, er det en god ide at udskifte bordbenene med nye. På denne måde kan man nemt og hurtigt få et bord, der virker helt nyt.