Fokus på biodiversiteten

Af din-nye-bolig - 30 Aug 2022

Idéen om den perfekte grønne græsplæne er langsomt begyndt at gå af mode. Efter årtier hvor store naturarealer blev brugt til beboelse, landbrug eller byggeri, er det nemlig vigtigere end nogensinde før at værne om Danmarks biodiversitet. Der er både brug for at den almindelige borger, men også de danske virksomheder øger deres fokus på biodiversitet.

Men hvad kan den enkelte danske virksomhed gøre for at hjælpe biodiversiteten? Det får du i denne artikel en række tips og tricks til.

Hvorfor er det så vigtigt med den vilde natur?

En vild græsplæne er ikke kun godt for klimaet og biodiversiteten. Det er også godt for virksomhederne selv. Det har nemlig aldrig været vigtigere at slå et slag for den vilde natur i Danmark – og det er noget danskerne begynder at fokusere på. Med enorme naturarealer til rådighed har virksomhederne også en forpligtelse for at sætte et godt eksempel. Men udover at øge biodiversiteten ved at give frirum til insekter, fugle og smådyr, så binder de vilde haver og græsplæner også CO₂. Dette kan vi aldrig gøre med grønne, flade og perfekte græsplæner. Det er simpelthen vigtigt at gentænke naturarealerne. Uanset om det er have og plænegræsfrø til virksomheder eller frøblandinger til den enkelte danskers have.

Der skal vildskab tilbage på de danske plæner. Men hvor skal de danske virksomheder starte?

Hvad kan virksomhederne gøre?

Som virksomhed har I gode muligheder for at påvirke biodiversiteten. Hvad end din virksomhed har store eller små arealer til rådighed, så kan I sagtens gøre en forskel. Det behøver ikke være store og dyre tiltag I skal starte med. Det kan være små implementeringer. Som for eksempel:

  • Drop sprøjtegiften og gødningen

  • Plant flere blomster og vilde arealer på jeres plæner

  • Tilføj andre elementer som små søer med vand eller store sten

  • Brug minimal plejning til plænen

  • Drop idéen om den perfekte plæne

Nogle af disse tips virker indlysende, men det er virkelig nogle af de vigtigste og mest effektive tiltag, I kan benytte.

Hvor starter man?

Det kan selvfølgelig være svært at indtænke alle disse elementer, når I skal planlægge jeres nye grønne arealer. Et nemt første skridt vil være at vælge den rette frøblanding til biodiversitet. Her kan I med fordel kigge efter blandinger, som slår sig på økologi og øget biodiversitet.

I sidste ende er målet jo at genetablere biodiversiteten på jeres naturarealer. Men med disse tips og tricks kan I tilmed sikre jer, at resultatet bliver flot.