Flotte og holdbare tegltage

Af Kevin - 19 Oct 2021

Teglsten er super populære, og tager man et kig rundt i Danmark, vil man bemærke, at tegltage er de foretrukne tage herhjemme. Tegltage er så populære, blandt andet fordi de er pæne, æstetiske og kan give et hvilket som helst hus et eksklusivt look. Taget er ofte det første, man bemærker, når man kigger på et hus. Hvis det er gammelt og nedslidt, så får hele huset det udtryk. Har man dog eksempelvis et smukt tegltag, som ser spritnyt ud og har en flot glans, så ser hele huset super pænt og indbydende ud. Mange ønsker, at deres hus skal skille sig ud fra resten af husene på den vej, man bor på. Netop dette kan teglsten bidrage til. Man kan nemlig få sit tegltag i flere forskellige farver. Teglsten findes således både i hvide, orange, gule, brune, røde og sorte nuancer. Uanset hvilken farve du ønsker, at dit tegltag skal have, kan du helt sikkert finde den blandt de mange forskellige slags teglsten. Mange vælger et tegltag, fordi de har en lang levetid. De er desuden miljøvenlige. Teglsten produceres af ler, hvilket jo er et naturligt materiale. Tagene kan holde sig pæne i op mod 50 år, hvis de monteres og vedligeholdes rigtigt. Se udvalget af tegltage her.

Vedligeholdelse af tegltage

Der er generelt meget lidt vedligeholdelse/pleje forbundet med tegltage. Hvis man oplever, at der kommer alger og mos på ens tegltag, så er det fordi, at vand ikke bliver ledt ordentligt væk fra det. Man kan godt selv kaste sig ud i at rense tegltage, men det er vigtigt at man undgår kemi og aldrig bruger en højtryksrenser, da dette kan beskadige teglstenene, som udgør taget. Selvom man godt selv kan kaste sig ud i at rense sit tegltag, så er det altid en god beslutning at hyre en professionel til opgaven. De ved nemlig helt præcist hvordan, man bedst og så sikkert som muligt klarer opgaven.

Forskellige tegltage

Tegltage findes i et væld af forskellige farver, former, størrelser med flere. Der er altså en helt masse muligheder, når man gerne vil montere et tegltag på sit hus. Teglstenene kan både være matte eller skinne, så også dette er en beslutning, man skal træffe, når man leder efter det helt rette tag til ens projekt. Teglstenstage er altid super pæne og et godt valg, fordi de holder så godt, som de gør, og fordi de kun kræver en lille smule vedligeholdelse.