Facaderenovering

Af din-nye-bolig - 15 Mar 2021

Det er vigtigt, du vedligeholder din facade. Den bliver lige så beskidt som dine vinduer, men de fleste vasker vinduer meget hyppigere end facaden. Vedligeholdelsen er vigtig for sundheden i huset. Alt det støv og pollen der sætter sig på facaden, det binder fugt og kan fx skabe en svampeskade. Hvis du renser din facade løbende, så forebygger du, og du kan slippe for en større renoveringsopgave.

Hvis du står foran en renovering af facader, så er det en god idé at kontakte en fagmand. Hvis du bor i Gentofte, Hvidovre, København eller i Nordsjælland, så kan du her finde fagmandens hjælp til renovering af facader.

Det starter med en sandblæsning

Hvis der er tale om murværk, så er sandblæsning den mest almindelige start på renoveringen. Det er en effektiv måde at rense facaden. Det er vigtigt, den er ren, før der skal ny beklædning eller maling på. Det fjerner snavs, maling og rester af puds.

Du skal herefter vælge, hvor stor en renovering du foretrækker og hvilken type. Det kan være, du vælger omfugning, pudsning eller maling. Det koster ikke det samme, så du skal vurdere, hvad du ønsker, og hvad budgettet er. Du kan også vælge at isolere facaden udvendigt.

Typer af renovering

Hvis du vælger omfugning, så erstatter du den gamle og løse mørtel med ny mørtel. Det giver et flot udseende og efterlader murstenene fremhævet. Det er anderledes, hvis du vælger at pudse facaden, så får du muligheden for at vælge, hvordan du vil have, facaden skal se ud. Du kan vælge mellem filtsning, vandskuring og netpuds. Fælles for dem er, at murstenene dækkes med en ny overflade.

En helt anden løsning kan være udvendig facadeisolering. Det er en effektiv måde at forebygge fugt-problemer på, og huset holder nemmere på varmen om vinteren. Fordelen ved at isolere ekstra udvendigt er, at det ikke koster boligareal.