Få sikret et bedre indeklima

Føler du ikke, at dit indeklima i dit hjem er helt så godt, som det måske burde? Måske du sammenligner din bolig med andre boliger, du har besøgt, og har en fornemmelse af, at der er noget, der godt kan forbedres eller ændres. Det kan være, det handler om, at der ikke er isoleret godt nok. Ved mangelfuld isolering står du i en situation, hvor huset er nødt til at blive varmet op kunstigt.

Når ikke et hjem er varmt nok, handler det om, at det kan trække ind forskellige steder, ligesom der er risiko for kondens på vægge og vinduer – og det er den slags, der kan føre til fugtskader og i sidste ende skimmelsvamp, hvilket er noget, man virkelig skal gøre alt for at undgå. Ved at få kigget på sin hulmursisolering, kan man opgradere indeklimaet temmelig drastisk. 30 % af varmen ryger den vej, så ved at isolere ordentligt, bliver det måske en del varmere indendørs, helt naturligt.

Nyt eller ældre hus?

Hvis I bygger nyt hus, er det naturligvis isoleret fra starten. Det er standard i dag, at nybyggeri er isoleret så godt, som det overhovedet er muligt. Det betyder, at både loftet og hulmuren er stoppet til med isolering, og hvis der er dårlig rumklang er der måske endda også tænkt på lydisolering. Men det har ikke altid været standarden, og bor du i en ældre villa, har du måske fundet ud af, at loftet faktisk slet ikke er isoleret – og det kan godt være dyrt på varmeregningen.

Det kan godt betale sig at få efterisoleret, både på loftet og hulmursisolering. Isolering er ikke kun noget, der kan bruges i nye huse, det er akkurat lige så effektivt i ældre huse, og det kan være, det kan gøre, at I kan vente et par uger ekstra med at trække i striksokkerne om vinteren.