Få hjælp til tilstandsrapport

Hvis du skal sælge dit hus, kan du bestille en tilstandsrapport. Denne rapport kan være med til at beskytte dig mod ansvar for eventuelle mangler ved ejendommen. Du kan bestille en tilstandsrapport her. De hjælper dig gennem processen og sørger for, at du har alle de oplysninger, du har brug for. Det er en klar fordel for dig som bolig sælger, at der bliver lavet sådan en tilstandsrapport. Den hjælper med at identificere eventuelle mangler i din bolig, så du nemt kan få det lavet – og det ikke bliver et problem senere hen, når de nye ejere flytter ind. Sørg også for at få en elinstallationsrapport og et tilbud om en ejerskifteforsikring, inden du underskriver en kontrakt. På den måde er du fuldt ud beskyttet mod ethvert ansvar, der kan opstå som følge af fejl i din ejendom.

 

En objektiv tilstandsrapport

Tilstandsrapport er et vigtigt dokument, der kan hjælpe dig med at forstå en ejendoms tilstand. En tilstandsrapport udarbejdes af en bygningsekspert, som er udpeget af Sikkerhedsstyrelsen. Den bygningssagkyndige er hverken på sælgers eller købers side, men giver et helt neutralt og professionelt billede af skaderne på boligen. Rapporten er gyldig fra den dato, hvor den sagkyndige rapporterer den. Rapporten skal udarbejdes senest 14 dage efter besigtigelsen af ejendommen. Hvis du overvejer at købe en bolig, er det en god idé at få hjælp fra en tilstandsrapport, så du ved, hvad du går ind til. tilstandsrapporter kan fås fra mange forskellige kilder, men hos Botjek kan de give dig den tilstandsrapport, du har brug for.

 

Bestil en tilstandsrapport hos Botjek

Du kan bestille din tilstandsrapport hos Botjek eller lade din ejendomsmægler anmode om en tilstandsrapport via deres bestillingssystem. De fleste ejendomsmæglere arbejder sammen med et forsikringsselskab. Hvis du lader din ejendomsmægler anmode om en tilstandsrapport, vil de sandsynligvis bruge det samme forsikringsselskab, som de har en kontrakt med. Du kan dog frit vælge hvilket som helst forsikringsselskab, der skal levere din tilstandsrapport.

Tilstandsrapporten består af 3 dele:

  • De enkelte bygningsdele er opdelt i tre dele: Resultaterne af husinspektionen og karaktererne for de enkelte bygningsdele
  • Sælgerens egne kommentarer og oplysninger om skaderne på boligen
  • Bygningskonstruktioner og oplysninger til brug for ejerens ejerskifteforsikring

Hvis du har spørgsmål om tilstandsrapporter eller salg af din bolig, er du velkommen til at kontakte Botjek.