Få din have til at fremstå indbydende igen

Af din-nye-bolig - 25 Apr 2021

Efter en lang og kold vinter har haven brug for en kærlig hånd til at komme tilbage på rette spor. For kulden sætter sine spor, og derfor er en tur i haven helt uundgåelig, hvis du vil opnå en indbydende have til foråret. Her får du nogle gode tips til at komme godt i gang med havearbejdet.

Rens fliserne og få dem til at skinne igen

Langt de fleste haver er belagt med en eller anden form for fliser. Og det er ikke til at undgå, at disse fliser bliver snavsede og ramt af eksempelvis alger og flisepest. Det kan du heldigvis let komme til livs med en fliserenser.

En fliserenser er et billigere og ikke mindst tidsbesparende alternativ til højtryksrenseren, og det eneste det kræver, det er en god forlængerledning. Nemmere bliver det altså ikke at opnå skinnende rene fliser i haven.

Få styr på planterne i haven

Når foråret endelig er på vej, er det på tide at få styr på planterne i haven. Det kan være, du har drømt om at integrere et højbed i haven hele vinteren – og nu er der endelig mulighed for at føre drømmen ud i livet. Det kan betale sig at luge, plante og gøde, inden foråret for alvor banker på døren. Så kan du nemlig bruge de næste par måneder på at nyde synet af alle de fine blomster og planter, der springer ud i solskinnet.

De praktiske opgaver er sjovere at udføre i fællesskab

Havearbejde behøves ikke være kedeligt. Faktisk kan det at slå græs, plante blomster og klippe hæk være meget sjovt, hvis du er i et godt selskab. Så invitér familien eller vennerne over til at knokle igennem i haven. Som tak kan du byde på aftensmad til dem, som hjælper dig med at gøre haven forårsklar.