Energirenovér din bolig og spar penge på din varmeregning

Når du energirenoverer din bolig, kan der være mange penge at spare – både nu og her i form af, at du bruger mindre energi, men du sparer samtidig penge på langt sigt, fordi en energirenovering øger din boligs salgsværdi. Kunne du godt tænke dig at energirenovere din bolig? Så kan du læse med videre og blive klogere på, hvordan du kommer i gang.

Find ud af, hvor isoleringen halter

Når det gælder energirenovering, er der som regel fokus på steder såsom tag, loft, ydermure, vinduer og yderdøre – alle sammen steder, hvor huset let taber varme grundet mangelfuld isolering.

Du kan booke et isoleringstjek eller benytte et infrarødt termometer til at finde ud af, hvor isoleringen halter for dernæst at efterisolere disse steder. Udover at du opnår besparelser på dine fremtidige varmeregninger, så vil du også opnå en meget højere grad af komfort.

Udskift vinduerne i din bolig med termoruder

Det er i særdeleshed gennem vinduerne, at der opstår et højt varmetab i boliger. Er vinduerne i din bolig gamle, og oplever du, at det trækker gennem vinduerne? Så kan det være på tide at udskifte vinduerne. Du kan eksempelvis udskifte vinduerne med termoruder efter mål. På den måde kan du spare en masse energi og dermed også penge på din varmeregning.

Ud med oliefyret og ind med varmepumpen

Har du stadig et oliefyr stående til opvarmning af din bolig? Så gør du klogt i at udskifte dette til fordel for en alternativ energikilde såsom en varmepumpe. Ved at skifte dit oliefyr ud med en energikilde som eksempelvis en varmepumpe, så kan du blandt andet opnå følgende:

  • En markant CO2-besparelse.

  • En årlig besparelse på din varmeregning, som er til at tage og føle på.

  • At din boligs værdi øges, da alternative energikilder er mere attraktive end oliefyr.

  • At boligens energimærke forbedres.