En blender kan være en gavn i hverdagen

I dag findes der stort set ikke en husstand uden en blender. Det er en maskine, der kan bruges til mange forskellige slags mad, som, især i forbindelse med sundhed, er blevet populær. Men det er få, der tænker over, hvor meget en blender egentlig kan bruges til.

Den kan bruges til meget

Maskinens anvendelser kommer selvfølgelig lidt an på hvilken type, som man har. En klassisk blender består af en beholder af glas, hvori man fylder de ingredienser, der skal blendes. Beholderen hviler på en motor med en kniv, som så skærer indholdet til bittesmå stykker. Dog er der selvfølgelig en begrænsning i form af, at man kun kan lave det, der kan passe i beholderen. En stavblender kan derimod tackle en hel gryde fyldt med ting og sager, fordi man her tager motoren og kniven til maden, i stedet for maden til kniven og motoren. Dog har denne type sværere ved at tackle hårde ingredienser end den klassiske type.

Lækre smoothies

Begge typer kan bruges til at lave lækre smoothies med. I dag findes der mange forskellige opskrifter på smoothies, som alle varierer i både smag og sundhed. Dog er det en rigtig god måde at indtage frugt og grønt på, hvis man ellers har tendens til at glemme det. Desuden vil dine børn også elske de, ofte søde, smoothies, som du laver. Du kan eksperimentere med de ingredienser, som du bruger, og du vil ende med flotte farver og lækre smagskombinationer.

Smagfulde supper

Selvom man måske hører mest om blendere i forbindelse med smoothies, kan de også sagtens bruges i det salte køkken. Du kan for eksempel lave nogle lækre grøntsagssupper med hjælp af den hurtige motor og den skarpe kniv, så supperne bliver lækre og sammenhængende. Stavblenderen er god, hvis du har en gryde fyldt med grøntsager, som allerede er blevet opvarmet og bløde. Er det derimod nogle mere hårde grøntsager, du skal bruge, er den klassiske maskine et bedre bud. Hvis du ved, hvad du vil få mest behov for i din hverdag, bliver det lettere at vælge.

Nem og sund mad

En blender kan være en nem måde at spise mere sundt på, fordi det ofte er nemmere at drikke en smoothie eller nyde en suppe end at skulle til at finde på salater eller spise varen rå. Der findes rigtig mange lækre opskrifter, som kræver sådan en maskine for at opnå madens fulde smagspotentiale. Hvad vil du prøve at lave med din?