Dette skal du tænke på når du køber hus

Flere og flere danskere har fået råd til at købe hus, igennem de seneste år. Mange vælger at købe forholdsvis nye huse, eller bygget et helt nyt hus, men mange, især unge par, køber gamle huse som de så går og sætter i stand og prøver at forvandle, til deres drømmehus. Især dem der tilhører den sidste gruppe, kan opleve at der er mere der skal laves end man lige regner med. Derfor er det vigtigt at tænke sig godt om inden man køber et gammelt hus. I denne artikel giver vi dig et par råd omkring hvad du skal huske.

Tjek fundamentet

En af de vigtigste ting at få tjekket igennem, inden man sætter sin overskrift på en aftale, er at få tjekket fundamentet igennem. Hvis der er revner i fundamentet eller i soklen, eller hvis det er sunket eller skævt, kan det blive en utrolig dyr affære, at få ordnet og i værste tilfælde kan det betyde at huset skal rives ned.

Tjek kloaksystemet

De fleste fokuserer ene og alene på selve huset, når de skal købe nyt hus, men dette kan være en fatal fejl.
Når det kommer til kloakløsninger og spildevandsrensning, så er det utroligt vigtigt at man er sikker på at disse ting fungerer optimalt, da det, ligesom med fundamentet, kan blive en utrolig dyr oplevelse, hvis man først skal have dette repareret. Så sørg for at få tjekket kloakken og spildevandssystemet.

Tjek taget

Det er også en rigtig god idé at få tjekket taget igennem inden et køb. Hvis man først har købt et hus med et utæt tag, hvor det regner ind og varmen siver ud, kan det ende med nogle rigtigt store økonomiske omkostninger for jer. Både i forhold til at få lagt et nyt tag, men også i forhold til jeres varmeregning. Når det kommer til taget, så sørg for at alliere jer med en fagmand, som kan gå taget igennem for jer, da det kan være utroligt svært at vide hvad man skal kigge efter, hvis man gør det selv. Det er ikke alle utætheder der kan ses med det blotte øje og en ekspert ved hvad de skal kigge efter.