Det skal du huske, når du lægger nyt tag

Af din-nye-bolig - 28 Jan 2022

Der er i dag flere, der vælger at investere i de ældre boliger. Her er der nemlig tale om bygninger, der har masser af sjæl og masser af charme, og det er noget, det kan være svært at gøre lig i de nye boliger, der skyder op alle steder. Disse rummer ikke nær så meget historie, og æstetikken er slet ikke blevet opbygget endnu.

De ældre boliger bærer dog ofte også præg af tidens tand, og derfor kan de have behov for mere vedligehold.

Brug taginddækninger og -afslutninger

Det gælder især taget, som altid er udsat for det hårde danske vind og vejr. Det betyder, at det måske er nu, du skal have skiftet dit tag, således du igen kan få den fulde effekt fra det. Det er især noget, der gælder sikkerheden, idet det skal ligge godt og solidt, men også i forhold til isoleringsevnen, da et utæt tag hurtigt kan blive dyrt på din energiregning.
Når du skal have lagt et nyt tag, er der dog især én ting, som du skal være opmærksom på. Og det er de taginddækninger og -afslutninger, som skal være i orden. Og det er lige meget, om det er et nyere eller ældre ståltag, du skal have ordnet. Læs mere om det her.

Slip for skader

Du bør nemlig altid tilkøbe taginddækninger og -afslutninger, således du ikke kommer til at opleve skader i din konstruktion. Er disse ikke i orden under din renovering, kan der hurtigt trænge vand og dermed fugt ind i konstruktionen, og dermed vil den stå tilbage med en stor skade. Den er dyr at udbedre, og på sigt kan den også føre til yderligere vandskader i hele huset, som så vil være fugtramt.

Det er derfor en god investering, der sikrer dig en bedre proces med dit nye tag.