Derfor spiller kranservice en vigtig rolle i samarbejdet

Af Peter - 12 May 2023

Efterservice er desværre fortsat ofte en underspillet prioritering i købsprocessen, når der skal findes en kranløsning. Desværre, fristes man til at sige. For efterservice og korrekt vedligeholdelse er med at sikre, at maskiner holder i flere år og er mere driftssikre i den tid, hvor der er behov for dem. Der er med andre ord også stor økonomi forbundet med at have en god kranserviceaftale, som giver garanti for, at kranen har de bedste forudsætninger for at være funktionsdygtig – og dertil sikker at betjene. 

Sørg for at finde en partner nær dig

Hvis din kran skal til service eller er ude af drift og skal på værksted, er det ikke sjovt at skulle køre tværs over landet. Faktisk er det en meget bekostelig affære – og dertil også tidskrævende. Og når der skal bruges mere tid på reparation, giver det mindre tid, hvor kranen kunne have udført opgaver og genereret indtjening. 

Derfor skal du sikre dig, at du vælger et sted at få udført kran service, som er tæt på din fysiske beliggenhed. HMF er Danmarks eneste kranproducent, og har derfor et værksted, som kan klare ethvert behov indenfor kranreparation og service.

Faste aftaler overholdes

Det er naturligvis vigtigt, at når du har en aftale, så bliver den overholdt. Dette falder igen tilbage på pointen omkring, at kranen helst skal stå til rådighed og være klar til at arbejde, så den kan sørge for at tjene penge til virksomheden. Alternativt er den ikke til megen nytte, og faktisk er noget af det værste; at se tidsplaner skride, alene fordi materiel er gået i stykker på grund af manglende vedligeholdelse. Sørg derfor for, at periodiske eftersyn og regelmæssig service altid er indlagt i din kalender – og at værkstedet aldrig aflyser. 

Sørg for ekspertise og individuel betjening

En kendt talemåde lyder, at ingen virksomheder er ens. Derfor bør du naturligvis også insistere på en løsning, der matcher lige præcis dine behov – og det gælder naturligvis både for din kranbil, men også for de serviceintervaller og eftersyn, du har behov for. 

Sørg også for, at du har med en fleksibel virksomhed at gøre, så du kan få optimeret, hvis dine behov pludselig ændrer sig. I sådan en situation er det guld værd, hvis du samarbejder med en servicevirksomhed, der kender dig og kender til dine maskiner. Det giver dig en bedre løsning og bedre udført håndværk på dine kranbiler.