Derfor skal du have en hængekøje i dit hjem

Hængekøjer forbindes ofte med ferie, varme og en strand langt væk fra vores dagligdag. Det betyder dog ikke at hængekøjen ikke hører hjemme i Danmark og i de danske hjem. Der er nemlig en masse fordele ved at slumre og slappe af i en hængekøje. Vi har her samlet 5 af de største fordele ved at have en hængekøje i hjemmet.

En hængekøje giver bedre blodcirkulation

Når du ligger i en hængekøje, vil din overkrop, nakke og hoved blive løftet op i en vinkel, som er perfekt for blodcirkulationen. Denne vinkel tillader at blodet flyder op til hoved, hvilket kan medføre en lang række sundhedsmæssige fordele, lige fra udskillelsen af affaldsstoffer og et bedre blodtryk.

Din kropsposition er bedre i en hængekøje

Når du ligger i en hængekøje, vil dit hoved helt automatisk befinde sig i en vinkel mellem 10-30 procent, og det er faktisk lige præcis den anbefalede vinkel, som dit hoved bør have for at opnå den optimale søvnkvalitet. Du sover altså bedre i en hængekøje på grund af, hvordan din krop er positioneret.

Du falder hurtigere i søvn i en hængekøje

Kombinationen af den mere behagelige kropsposition og hængekøjens vuggen er den perfekte opskrift til at falde i søvn på ingen tid. Du vil opleve, at du falder i søvn meget hurtigere end du gør i din seng – især fordi vi føler os trygge med hængekøjens blide vuggen. Vi er nemlig programmeret til at falde i søvn hurtigere, når vi bliver vugget i søvn.

En hængekøje bidrager til komplet afslapning

Der er simpelthen intet mere afslappende end at ligge i en hængekøje, enten i sommervarmen eller inde i stuen en regnvejrsdag, med en god bog i hænderne eller en god podcast eller e-bog i ørerne. Det er essensen af hygge og afslapning, og det er derfor den perfekte måde at tanke energi til en ny uge – meget bedre end at ligge i sengen eller på sofaen hele dagen.