De bedste gulvtyper til dit hjem

Der er mange muligheder, når man skal finde et nyt gulv til hjemmet. Der findes et hav af forskellige gulvtyper med hver deres fordele og ulemper, så der er mange ting, du skal tage i betragtning, når du skal vælge et nyt gulv. I denne artikel har vi samlet vi bedste gulvtyper til dit hjem.

Trægulv

Et trægulv er et populært valg, når man gerne vil have lidt natur ind i hjemmet. Trægulvet har en smuk og glat overflade, og så er de nemme at holde pæne år efter år, da de kan slibes og høvles igen og igen. Et trægulv er også kendt for at være allergivenligt og behageligt at gå på – og så giver et trægulv også et godt indeklima. Et trægulv optager og afgiver nemlig fugt til rummet. Træ er dog et naturligt materiale, og det betyder, at det udvider sig og trækker sig sammen – og det kan med tiden give revner og sprækker. Det kan derfor blive svært at gøre rent med tiden.

Linoleumsgulv

Linoleum findes i forskellige former, både i baner og som fliser. Det er et flydende materiale, så eventuelle revner og småskader udbedrer sig selv med tiden. Gulvet kan dog også slibes og behandles, hvis man ønsker det. Gulvet er også kendt for at være slidstærkt – og det er derfor meget udbredt til opholdsrum som f.eks. stuer eller køkkener. Det har en glat overflade, og det er derfor også nemt at gøre rent. Linoleum er dog ikke helt vandtæt, og det skal derfor beskyttes fra fugt. Gulvet er som nævnt mere flydende og elastisk, og der kan derfor hurtigt komme mærker i gulvet fra bl.a. stole, borde og andre møbler.

Epoxygulvet

Epoxygulvet er også kendt som et industrigulv, men det er altså ikke kun en gulvtype, der egner sig til industrien. Det er faktisk i de seneste år blevet meget populært rundt omkring i de danske hjem – og det er der rigtig mange gode grunde til. Epoxygulvet er især kendt for at være meget slidstærkt. Det er altså et gulv, der kan holde til det meste og holder utrolig længe – uanset hvad du udsætter det for. Idet gulvet lægges flydende, er der ingen revner eller huller, og det gør gulvet meget rengøringsvenligt. Et epoxygulv er også meget behageligt at gå på med sin let fjedrende overflade, og så findes det i et hav af forskellige designs. Du kan altså kreere et gulv, der passer perfekt ind i din indretning, bl.a. ud fra farver, designs og former. Du kan læse mere om epoxygulvet her.