Beregn din ejendomsværdi med en ejendomsværdimodel

En ejendomsvurdering er et skøn over, hvad man vil kunne forvente, at din ejendom vil kunne sælges for i frit salg ud fra forholdene dato. Denne vurdering består af en ejendomsværdi og en grundværdi. Det er nok ikke alle, der lige ved, hvordan man skal regne sådan noget ud, men med en ejendomsværdi model kan dette nemt lade sig gøre. Denne ejendomsværdi model angiver estimeret ejendomsværdi på mere end 1,6 mio. boliger i Danmark på et performance-niveau, hvor mindst 75% af boligerne estimeres inden for +/- 20% af den pris, de handles til. Modellen består af mange datapunkter, som er med til at sikre præcision i estimatet, selv hvis ikke boligen har været handlet i fri handel inden for de seneste år.

Hvis dette lyder som noget, du bør prøve, så kan du her læse meget mere om, hvordan du finder din ejendomsværdi.

Sådan bruges modellen til at beregne ejendomsværdi

Modellen er opbygget af fire modelgrupper, der vægter en boligs karakteristika i kombination med prisudvikling, solgte sammenlignelige boliger i nabolaget og afslagsprocenter i nærområdet. Ejendomsværdi modellen bygger på store mængder data, som samles i fire modeller, A, B, C, D. Disse fire modeller samles til sidst i den endelige model, som beregner boligens estimerede ejendomsværdi i en vægtet pris.

Model A er baseret på lineær regression estimeres en forventet handelspris. Model B er baseret på smoothing- og forecasting-teknikker estimeres en forventet handelspris baseret på tidligere handler eller på prisudvikling i det geografiske område. Model C er baseret på brug af GIS-teknikker, som findes i nærområdet, og en sammenlignelig handelspris udvælges. Model D baseres på ejendomme i udbud estimeres på baggrund af et forventet afslag i udbudsprisen. Kort sagt, så er prisen baseret på boligens karakteristika i kombination med prisudvikling, solgte sammenlignelige naboer og afslagsprocenter i nærområdet. Derudover tager den beregnede ejendomsværdi også højde for historiske priser for den pågældende ejendom, samt den generelle stigning og fald i ejendomspriser i det pågældende postnummer.

Hvis dette stadig lyder lidt indviklet, så er der masser af hjælp at hente, når man skal beregne sin ejendomsværdi.