Badeværelset skal være både være indbydende og funktionelt

Badeværelser er ikke længere, hvad de var tidligere. Når man skal have et nyt badeværelse i dag, skal man tænke på flere forskellige ting. Det er væsentligt at overveje hvilket behov I har, hvilken type badeværelse I drømmer om, hvor mange rum og ikke mindst jeres personlige stil.

Nutidens mest optimale og populære valg på badeværelset

I dag vil mange par og familier sætte pris på, at badeværelset både skal fungere som et velværerum, men samtidigt skal det være et praktisk rum. At renovere sit badeværelse er et af husets dyreste rum at lave om per kvadratmeter. Derfor er det vigtigt, at man i forbindelse med planlægningen tænker langsigtet eller i hvert fald i løsninger, der forholdsvist nemt kan udskiftes enkeltvist med tiden.

Der er tre tendenser på badeværelset, som er høje på ønskelisten ved de fleste: Det skal være både funktionelt, holdbart og nemt at holde rent. De mest populære elementer på badeværelserne er, at der er gulvvarme i gulvet, en håndvask med meget plads til opbevaring og så skal toilettet være væghængt.

Et lækkert tilvalg med en udebruser

For at binde husets rum sammen kan det være en god idé at overveje at vælge materialevalg, der også kan bruges i de resterende dele af huset. Her kan man også tænke haven ind i planlægningen. Hvis man er typen, der vil benytte sig af en udebruser, kan denne med fordel placeres tæt på husets badeværelse med en dør i, så man faktisk kan gå direkte indenfor efter en tur under udebruseren. Dette giver mange muligheder for f.eks. plante nogle vilde planter ved siden af badet for at bringe naturen tættere på. Det giver også noget flot at kigge på, mens man står og nyder den friske luft. I det nybyggede hus kan man vælge at gøre afskærmningen ved udebruseren til en del af husets plantegning.