Adgangskontrol med verdens mindste dørmand

Det er altid svært at sikre en masse forskellige mennesker adgang et sted – uden samtidig at invitere lidt FOR mange ind. I boligforeninger og virksomheder har adgang uden opsyn tidligere været en stor udfordring. For når mange beboere eller medarbejdere skal kunne komme ind på alle tider af døgnet, hvordan forsikrer man sig så mod ubudne gæster? En form for dørmand ville selvfølgelig være optimalt. Men at have nogen til at overvåge samtlige indgange døgnet rundt kommer til at koste et svimlende beløb i længden. Bare tænk på nattetillæg og helligdagsbetaling!

Derfor er en mindre, og endda gratisarbejdende, dørmand den bedste løsning – nemlig adgangskontrol. Denne løsning sværger flere og flere efterhånden til, idet den både er simpel og giver optimal sikkerhed.

 

Omkodning af dine nøgler

Adgangskontrol består af en digital lås til ejendomme, hvor adgang kræver scanning af en lille brik, eller en kode. Det kan godt lyde kompliceret, og det er det måske også, hvis man er nødt til at sætte sig ind i alle de små, tekniske detaljer.

Men installation af den slags kommer ofte som en pakkeløsning hvor materialer, montering og pædagogisk guide alt sammen er inkluderet. De eneste virksomhedsejere skal bruge tid på, er derfor at udlevere små nøglebrikker eller et kodeord til sine medarbejdere.

Det samme gælder boligforeninger, som for de flestes vedkommende har været lettede over ikke længere at skulle bruge en opgangsnøgle. Så snart én beboer smed en sådan væk, krævede det nemlig nye låse i alle døre, og nye nøgler til alle beboere.

Dette kommer man let udenom med adgangskontrol, idet en forsvunden brik nemt kan spærres, i det tilfælde at den skulle falde i de forkerte hænder.

 

Forskellige typer adgangskontrol

Der findes flere forskellige muligheder for adgangskontrol – og mange af valgene man skal træffe, handler mest om design. De fleste løsninger kan nemlig det samme, og består af enten et panel, hvor koden skal tastes, eller en plade, hvor brikken skal indlæses. Det gør det også let og nemt tilgængeligt og genkendeligt for alle brugere af kontrollen.

Derudover skal købere vælge mellem, om de vil have online eller offline adgangskontrol. Her kan sammenlignes med rejsekortstandere i henholdsvis busser og på stationer. Bussernes er offline, og skal derfor opdateres indimellem. Derimod er rejsekortstandere online og opdateres derfor automatisk. Den offline løsning er billigere, og anbefales til mindre virksomheder, med få adgangspunkter, mens den online er god til større virksomheder.