Skab en personlig indretningsstil i dit nye hjem

Af Line - 22 Mar 2024

Når du flytter fra et hjem til et andet, er det et oplagt tidspunkt at opdatere din indretningsstil på. Måske du er træt af nogle af dine gamle møbler? Eller måske du har ændret stil, siden du indrettede dit sidste hjem?


Lav et moodboard


Hvis du vil opdatere og ændre din indretningsstil, så kræver det først og fremmest et overblik. Start med at lave et moodboard med dine idéer, ønsker og tanker. Spørg dig selv: 


  • Hvilken stemning ønsker jeg i mit hjem?
  • Hvilke møbler drømmer jeg om?
  • Hvad vil jeg tage med fra min forrige indretning?


At gøre dig sådanne tanker kan give dig en indikation af, hvor du gerne vil hen med din indretning. 


Tag på inspirationstur 


Uanset om det er en ny lænestol til stuen eller nye plakater til soveværelset, du er på jagt efter, så er det en god idé at tage på en inspirationstur. Du kan sagtens sidde hjemmefra og kigge på billeder på nettet, men det giver aldrig samme følelse som at kunne mærke og se ting i virkeligheden. Specielt når det drejer sig om møbler, er det rart at kunne føle teksturer, materialer, stoffer osv. 


På en inspirationstur kan du også støde på møbler og ting, som du ikke ville have opdaget, hvis du bare sad derhjemme. 


Beslut dig for et farveskema 


Ved at beslutte dig for et farveskema kan du gøre din indretningsstil mere personlig, men samtidig kan du sikre en rød tråd. Du kan lægge dig fast på 2-3-4 grundfarver, du vil bruge i din indretning. Hvis bestemte farver går igen rundt omkring i dit hjem, giver det automatisk et sammenhængende og komplet udtryk. 


Det betyder naturligvis ikke, at der ikke er plads til andre farver i form af detaljer hist og her. Du skal fylde dit hjem med alle de farver, der gør dig glad.