Sådan kan du optimere din vinding fra solceller med batterier til solceller

Af Line - 28 May 2024

At installerer solceller kan være en stor økonomisk investering, forstået på den måde at det sjældent er helt billigt at få solceller op og køre i husholdningen. Men der kan også være en stor potentiel vinding ved solceller som du måske kan maksimere ved også at få batterier til solceller. 


Mindsk spild og tab af den grønne energi

Hvis du har eller går og drømmer om at installere solceller, så er det højst sandsynligt med henblik på at få lov at bruge den energi de kan udvinde. Ellers er der sjældent super meget gods i den investering. Men afhængig af, hvilke forbrugsmønstre din husholdning har, så er det ikke sikkert at dit strømforbrug helt perfekt stemmer overens med den energi solen giver. Og det kan måske være svært for en hvilken som helst husholdning og tilpasse sig til den til tider uforudsigelige sol. Og det er der det kan være rigtig smart med batterier til solceller, da det netop giver dig mulighed for at oplagre noget af den energi, som dine solceller producere, og så kan du bruge det, når det passer dig. Det kan både give en større frihed for dig i din hverdag, såvel som det måske også giver anledning til at mindske et spild af solenergi. Og selvom solenergi er vedvarende energi, så er det måske alligevel et ærgerligt tab. 


Del ud af din grønne energi

Med batterier til solceller, så åbner der sig også en anden mulighed for dig. Nemlig at kunne sælge noget af den solenergi, som du simpelthen ikke kan nå og få brugt. Så hvis du producerer langt mere strøm end du kan forbruge, så kan du kobles på elmarkedet og sælge noget af din grønne energi til andre husholdninger. På den måde kan du på nogle vis måske udbrede dine bæredygtige indsatser til andre husholdninger.