4 ting du selv kan gøre for at forbedre dit husmiljø

Vi bruger meget tid i vores hjem, og derfor er det også vigtigt, at vores hjem er et sundt sted at være. Men hvordan sørger man lige for, at ens hjem er et sundt sted? Det kan være lidt uoverskueligt og svært at gennemskue, men du er kommet til det rette sted. Læs videre her for at høre, hvordan du selv kan forbedre miljøet og klimaet inde i dit hjem.

Rens dit vand med kalkfjerner anlæg

Vi bruger rigtig meget vand i løbet af en dag. Vi bader i det, vasker hænder og drikker det. Vand er utrolig vigtigt for vores krop og vores sundhed. Derfor er det også vigtigt, at vores drikkevand er af god kvalitet. Hvordan sørger man så for det? Det lyder da som noget, som kommunen står for? Det er også rigtigt, men du kan faktisk selv gøre dit, for at dit vand er af god kvalitet. Du kan nemlig få dig et kalkfjerner anlæg, så dit drikkevand bliver mere sundt.

Luftrenser og udluftning af huset

Mens et kalkfjerner anlæg renser dit vand, må du ikke glemme luften. Luften i dit hjem er også super vigtigt. Der kan hurtigt blive indelukket i et hus, og derfor er det vigtigt at få renset ud i luften ofte. Det kan du gøre ved enten at få fat i en luftrenser eller at huske at lufte ud i hele huset mindst 10 minutter hver dag. Det gælder også udluftning af tæpper og dyner og lignende.

Jævnlig støvsugning

Støv er ikke sundt for dig. Derfor er det vigtigt at gøre rent jævnligt. Især støvsugning under store møbler, hvor støvet ellers kan gemme sig godt. Støv under f.eks. senge eller sofaer kan være med til at man udvikler støvallergi. Derfor er det vigtigt at støvsuge, men hvis du ikke lige har tid eller overskud til det, kan det være en god ide at få fat i en robotstøvsuger. Den kan nemlig køre nærmest hele tiden, hvis behovet er til det.

Skift sengetøj ofte

Det er også vigtigt at skifte sengetøj og lige lufte din seng hver dag. Derfor er det en god ide at lufte dynerne hver dag, for i samme omgang blive selve sengen også luftet. Når du skifter dit sengetøj og vasker det, så er det også vigtigt, at du sørger for at vaske sengetøjet med noget naturligt vaskepulver uden alt for mange kemikalier. Sengetøjet er nemlig noget af det, som har allermest kontakt med vores bare hud.