3 tips til at give din stue en kærlig hånd

Stuen er måske det rum, vi opholder os mest i især her i de mørke og kolde vintermåneder. Grundet stuens ofte store størrelse og mange tilgængelige kvadratmeter, er det nemlig det rum, der samler hele familien bedst. Af den grund er det dog også et af de rum, vi slider mest på, fordi vi netop bruger så meget tid derinde. Derfor kan stuen i ny og næ godt have brug for en kærlig hånd. Hvis det er tilfældet med din stue, og den er ved at trænge til en opfriskning, så bør du læse med her. Vi giver dig nemlig tre tips til, hvordan du forholdsvist nemt og hurtigt kan give din stue en gevaldig overhaling.

Nye farver

Med tiden er det uundgåeligt, at farverne på væggene i stuen begynder at falme. Dette gælder især, hvis du har hvide vægge, da de let bliver beskidte og får et gulligt skær. Derfor kan du nok heller ikke komme uden om, at en opfriskning af stuen kræver en omgang malerarbejde. Du kan selvfølgelig godt male stuen selv, men hvis du ønsker et fejlfrit resultat, der holder længere, så bør du få professionel hjælp udefra. Hvis du eksempelvis bor i Nordsjælland, kan du hurtigt google malerfirma Nordsjælland, da der findes masser af kompetente malerfirmaer, som står klar til at hjælpe dig med både store og små maleropgaver. I den forbindelse vil vi anbefale dig at prøve at male stuen med nye farver frem for den sædvanlige hvide farve. Vægge i farver holder længere, fordi de syner mindre beskidte i længden, og så kan det samtidig give din stue et moderne og personligt udtryk.

Forny dine gamle møbler

Hvis du ønsker at give din stue et nyt udtryk, men du har ikke så mange penge at gøre godt med, så er der heldigvis også hjælp at hente her. Selvom du har et lidt ældre spisebord, gamle stole og en bogreol, som du har arvet fra din bedstemor, så skal du bestemt ikke være ked af, at budgettet måske ikke rækker til at skifte dem ud. Gamle møbler kan blive så gode som nye og få et helt nyt udtryk, hvis du giver dem en omgang maling i en fed farve. Du kan også ompolstre gamle møbler såsom lænestolen eller sæderne på spisebordsstolene. På den måde vil det føles som om, at du har fået et sæt nye møbler, som endda også er specialdesignet efter lige netop din stil.

Udskift døren

Du tænker måske ikke over, at døre også har en betydning i indretningen af hjemmet. En dør er en naturlig del af indretningen, så hvis du giver din stue et nyt udtryk, så bør du også tænke døren med ind i denne omdekorering. Døren ind til stuen bør altså afspejle resten af stilen i stuen. Derfor bør du skifte din dør til en gammeldags dør i træ eventuelt med et håndtag i guld, hvis du har valgt en klassisk og romantisk indretning. Hvis du har valgt en mere moderne og nordisk stil, bør du udskifte døren til en med et mere nyt og simpelt udtryk.