3 ting som du skal huske på under renoveringen

Skal du til at renovere din bolig? Så er der nok en million ting, som du går og skal have styr på. Du skal huske at ringe til de rigtige professionelle, der skal hjælpe dig, og i nogle tilfælde bør du endda kontakte kommunen i forbindelse med din renovering. Alt dette er før, du overhovedet er gået i gang!

For at hjælpe dig med at huske alle de ting, som skal spille på en gang, er der her samlet en liste med 3 ting, som du absolut skal huske under selve renoveringen.

1. Få en plantegning, så du kan se, hvor der sidder gemte installationer

Hver gang man vil igangsætte et nyt byggeprojekt på sin grund, er det en god ide at få fingrende i en detaljeret plantegning over huset. Det vil nemlig hjælpe dig med at lokalisere gemte installationer, som du ikke kan se med det blotte øje.

Installationerne kan være rør til vand og varme eller ledninger til strøm, som er gemt rundt omkring i vægge. Dette er især noget du skal være obs på, hvis du vil renovere i din kælder.

Man skal også være opmærksom på, at det måske ikke er alle installationer, som er tegnet på plantegningen. Derfor bør man tilgå nedrivning af vægge osv. med omhu.

2. Lokaliser og pas på de bærende konstruktioner

I forlængelse af det sidste, så bør du også lokalisere bygningens bærende konstruktioner, så du kan regne dem med ind i det nye byggeprojekt.

Igen kan man støde på overraskelser, hvor de bærende konstriktioner ikke er skrevet på plantegningen eller ikke er i god nok stand længere. For at få mere viden om dette, og om hvordan du kan fikse dette problem, så læs mere her.

3. Hold styr på budgettet hele vejen igennem

Sidst men ikke mindst, er det enormt vigtigt, at du holder øje med budgettet for dit byggeprojekt under hele forløbet. Man hører tit om folk, som ikke var omhyggelige nok med at udregne prisen, og de ender med at måtte bo i et halvfærdigt hjem i mange år.

Når man skal lægge et budget, er det en god ide at lægge flere penge ind i budgettet end man egentlig regner med at bruge, netop for at imødekomme disse uforudsete udgifter. Heldigvis, kan man i dag få hjælp til at lægge og styre budgettet gennem forskellige servicer online.