3 ting du kan lave med børnene i haven

Af Kevin - 19 Oct 2022

Som enhver forælder ved, kræver børn meget energi og opmærksomhed. De er konstant på farten, udforsker deres omgivelser og prøver nye ting. Derfor kan det være svært at finde aktiviteter, der kan fastholde deres interesse i mere end et par minutter. Det er vigtigt at vælge aktiviteter, der passer til dit barns alder og evner, og som I begge kan lide. Hvis du har et lille barn, kan du f.eks. prøve at lege gemmeleg eller tagfat. Større børn kan måske nyde at I hjælpes af med et spil hjerterfri. Det vigtigste er at finde en aktivitet, der udfordrer dit barn.

Lav et bål og bag snobrød

Der er ikke noget mere hyggeligt end at lave et bål med dine børn på en varm sommeraften. I kan ovenikøbet hjælpes ad med, at lave en snobrødsdej om dagen, således I er klar til at bage snobrødet over bålet senere. Dit barn vil med garanti finde dette hyggeligt! Derudover skal der findes pinde, som egner sig til at bage snobrød på – tag dit barn med ud, og find de bedste pinde i skoven!

Få hjælp til at plante frø i haven

Børn elsker at få beskidte hænder, så hvorfor ikke lade dem hjælpe dig med havearbejdet? Hvis du er ved at anlægge bede, så vil det være hyggeligt for både dit barn og dig, at hjælpes ad med at plante frøene til de nye blomster og planter. Dit barn vil helt sikkert synes det er meget hyggeligt at kunne få lov til at grave sammen med dig – og du kan få selskab med havearbejdet, i stedet for at sidde derude helt selv.

Gå på jagt efter insekter

Børn elsker alt, hvad der er lidt ulækkert. Derfor vil en insektjagt i haven være et hyggeligt projekt for dig og dine børn. I skal blot bruge et forstørrelsesglas, således dit barn kan få lov til at studere de forskellige kryb i jeres have. Hvis barnet er lidt større, kan I anskaffe jer en bog, hvor i kan finde de insekter, som er i jeres have. Dit barn vil med garanti synes det er spændende at finde insekterne og derefter kunne læse og lære om dem efterfølgende.

Det kan være svært at finde på gode og spændende aktiviteter med børnene i haven, men nu har du nogle idéer til næste gang I keder jer – og der er bare ikke noget bedre end kvalitetstid med sine børn.